Geen categorie

Roeitrainer liever thuis of buitenshuis?

Ik durf te wedden dat bijna iedereen graag fit is. De vraag is alleen hoeveel moeite en tijd wil je erin stoppen om je doel te bereiken. Er zijn natuurlijk veel factoren die meewegen zoals je voeding, hoeveel en hoe vaak je sport. Het kan ook zo zijn dat je graag buiten hardloopt, naar de sportschool gaat of thuis aan de slag gaat. Ben jij toevallig op zoek naar een cardio apparaat zoals een roeitrainer of een loopband voor in huis? Ben je benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van een roeitrainer? In dit artikel kom je er allemaal achter.

Wat is een roeitrainer precies?

Voordat we de voor- en nadelen gaan afgeven is het wel handig dat we het hebben over hetzelfde apparaat. Een roeitrainer heeft aan de voorkant van het apparaat het weerstandssysteem. Aan dit weerstandssysteem bevindt zich een hendel waaraan je kunt trekken zodat het systeem in beweging wordt gebracht. Het apparaat loopt verder in een lange dunne rail waarop zich een zitplekje bevindt dat geschikt is voor één persoon. Deze zitplaats zit aan de rail gevestigd met wieltjes, waardoor jij heen- en weer kan bewegen over de railing. Nu moet je zorgen voor de juiste houding en dan kan je aan de slag.

We hebben nu kunnen constateren wat een roeitrainer precies is en daarom kunnen we de voor- en nadelen bespreken. Eerst zullen voor naar de voordelen kijken en vervolgens zullen we de nadelen behandelen. Dan kan jij verder bedenken of je een roeitrainer wilt aanschaffen ja of nee.

Voordelen roeitrainer

  • Je gebruikt het gehele lichaam tijdens het gebruik van de roeitrainer. Hierdoor hoef je dus niet meerdere apparaten te gebruiken. Dit scheelt een hoop tijd en geld. Je kan de spieren goed met elkaar laten samenwerken en verbrandt ontzettend veel calorieën.
  • Ondanks dat een goede techniek belangrijk is, kan je wel gewoon gemakkelijk beginnen want het is geen moeilijke beweging. Het spreekt echt voor zichzelf en desnoods lees je één keer de instructies door voor je begint.
  • Het is goed voor het hart. Wanneer je langdurig een bepaald tempo aanhoudt zal het hart sneller gaan kloppen. Dit stimuleert de bloedsomloop.    
  • Zoals ik al aangaf verbrand je ontzettend veel calorieën. Iedere spier heeft immers brandstof nodig om te werken, plus je moet de spieren goed laten samenwerken. Dit zorgt ervoor dat je mooi droog blijft. Tot slot kan je ook nog eens lekker thuis aan de slag.

Nadelen roeitrainer

  • Een roeitrainer is wel een redelijk groot apparaat wat veel ruimte in beslag neemt. Er zijn ook nog inklapbare roeitrainers, maar houdt er zeker rekening mee van te voren.
  • De oefening is vrij eentonig. Je maakt continu dezelfde beweging, waardoor het nogal snel saai wordt.
  • Roeitrainers kunnen ook nogal aan de prijzige kant zijn. Je bent natuurlijk helemaal vrij in het kiezen van de extra opties die je wilt, maar elke optie is weer extra geld.

Ben jij benieuwd naar de juiste roeitrainer? Dan kan Tunturi je daar zeker bij helpen. Zij bieden diverse soorten en maten aan zodat iedereen voorzien kan zijn van de ideale roeitrainer.