Geen categorie

Lekker erop uit met de juiste outdoor spullen

Binnenkort een road trip op de planning? Of ben je opzoek naar de juiste spullen voor een stevige hike in de bergen? In dit artikel geven we handige tips om zo voorbereid en comfortabel mogelijke op pad te gaan. 

Goede schoenen zijn het halve werk

Wie vaak op pad gaat weet dat de juiste wandelschoenen een enorm verschil kunnen maken. De juiste schoenen aanhebben is van groot belang. Allereerst is het belangrijk te bepalen op wat voor ondergrond je gaat lopen. Het beklimmen van een berg met veel sneeuw zullen andere schoenen vergen, dan lopen door een woestijn. Naast het terrein wat je gaat bewandelen, spelen het klimaat en type sport wat je gaat beoefenen ook van groot belang. 

Verder moeten wandelschoenen ook comfortabel zitten en een fijne pasvorm hebben. De pasvorm is voor iedereen verschillend. Daarin is er ook nog eens verschil tussen dames wandelschoenen en heren wandelschoenen. Zo zijn wandelschoenen voor vrouwen vaak wat smaller dan die voor heren. Ga je juist een tocht maken in een warm klimaat dan zijn Teva schoenen eerder een aanrader. Deze schoen is een open sandaal die goed tegen water en vocht kan. Handig voor een tropisch klimaat!

Blijf warm en droog door lagen 

Voorbereid zijn op koud en nat weer is van cruciaal belang bij het wandelen in de buitenlucht. Niet alleen goeie schoenen spelen hierin een grote rol, maar ook de juiste kleding is van belang. Zorg dat je dus goed voorbereid op pad gaat. Zelfs als je maar een korte wandeling in de kou gaat maken. Daarom is het van belang verschillende lagen te dragen tijdens buitenactiviteiten. Zo blijf je droog en warm, maar ben je ook goed beschermt tegen ernstigere zaken als onderkoeling. Je kan beter een extra laagje uit doen, dan dat je te weinig hebt aangetrokken. Een goed merk voor warme kleding is bijvoorbeeld Fjällräven. Dit merk heeft verschillende warme shirts en fleece vesten om je goed warm te houden. Verder is het merk Bergans een andere goede optie voor bijvoorbeeld winddichte en regenjassen.

Neem een goede rugzak mee

Als je hebt bepaald welke kleding en schoenen juist zijn voor het beoefenen van jouw buitenactiviteit, is het tijd na te denken wat voor rugzak je mee wilt nemen. Hierin kan je extra warme kleding opbergen of juist dat extra laagje in terug doen wat je te veel had aangetrokken. Dan is het natuurlijk de vraag welke rugzak je het beste mee kan nemen? Dat ligt helemaal aan het soort activiteit wat je gaat doen. Als het een activiteit van een paar dagen wordt, is het raadzaam een wat grotere tas aan te schaffen. Ga je een enkele dag op pad, dan is een kleinere rugzak fijner. Het merk Lowe Alpine heeft tassen in allerlei formaten en kleuren. Tot slot een laatste tip: let erop dat je rugzak waterdicht is, wel zo handig als je in een regenbui terecht komt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *