jeu de boules
Balsport

Jeu de boules is een leuke balsport

Jeu de boules is een van de oudste sporten die er is. Het idee van het spel en de benodigdheden hiervoor zijn namelijk zo simpel en makkelijk te krijgen dat ook vroeger mensen het veel gingen spelen. Het spel werkt als volgt;

Er is een klein balletje. Deze is vaak van hout gemaakt of een ander licht materiaal wat niet snel deukt of barst. Vervolgens heeft elke speler drie jeu de boules ballen van metaal. Deze ballen zijn dan ook best wel zwaar. Ze wegen een aantal kilo. Het doel is dat elke speler om de beurt een bal gooit. Iedereen gooit bal 1 om de beurt. Dan gooit iedereen bal 2 om de beurt en uiteindelijk bal drie. Voordat je jouw eigen ballen gaat gooien wordt het kleine houten balletje gegooid. Je wint een ronde als een van jouw ballen het dichtste bij het kleine balletje ligt. Omdat je om de beurt gooit kun je dus ook de grote ballen van andere spelers wegkaatsen.

jeu de boules

Materialen kopen

Heb je inmiddels interesse gekregen in jeu de boules? Dat is begrijpelijk! Het is dan ook een best wel leuk spelletje. Het is niet alleen leuk, maar ook makkelijk. Daarom zijn er ook veel senioren die jeu de boules spelen omdat zij dan actief kunnen blijven zonder al te veel inspanning. Het is echter voor alle leeftijden! Jeu de boules materialen kun je overal krijgen. Je kunt het bij fysieke sportwinkels halen zoals de Decathlon. Je kunt het ook bestellen online via bijvoorbeeld Bol.com!