Sport

Hardloopschoenen kiezen, hoe doe je dat?

Ben je van plan (weer) te gaan hardlopen? Dan is het natuurlijk van belang dat je gepaste schoenen draagt! Je kunt niet zomaar op de eerste de beste sneakers gaan hardlopen. Blessures liggen namelijk al gauw op de loer bij het hardlopen en bovendien wil je natuurlijk dat de schoen comfortabel zit. Maar hoe vind je nu eigenlijk een geschikte schoen? Je vindt hieronder wat nuttige tips. 

De schoen moet goed zitten

Misschien een voor de hand liggende tip, maar de schoen moet goed zitten. Je voeten moeten genoeg ruimte hebben maar tegelijkertijd niet uit de schoen glippen. Kies dus voor een schoen die goed past. Voel je in de winkel al dat de schoen niet helemaal goed zit? Koop de schoen dan niet! Tijdens het hardlopen zal dit gevoel alleen maar erger worden.

Pas de schoen ook daadwerkelijk 

Misschien is het verleidelijk om zomaar hardloopschoenen te kopen omdat ze er mooi uitzien en te gokken dat je de juiste maat hebt. Toch verschillen alle soorten hardloopschoenen qua pasvorm en ook als het aankomt op de manier waarop de schoen is gestikt. Pas dus altijd eerst en ga er niet op voorhand vanuit dat jouw maat ook daadwerkelijk zal passen. 

Ga voor steunkousen

Heb je snel last van pijnlijke benen of andere klachten tijdens het hardlopen? Veel van deze klachten kun je voorkomen of verminderen door steunkousen te dragen. Deze zorgen onder andere voor een betere doorbloeding. Om die reden kunnen ze bijvoorbeeld ook zwellingen of verwijde aderen tegengaan. Op https://www.stoxenergy.com/nl/ vind je meer informatie over dit onderwerp.

Test de schoenen

Heb je leuke hardloopschoenen gevonden, die ook nog eens lekker zitten? Dan is het belangrijk dat je ze even uitprobeert. Niet alleen door erop te staan, maar ook door een stukje te rennen, bijvoorbeeld in een rustig gedeelte van de winkel. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *