Schoenplaatjes MTB
Fiets

De schoenplaatjes van MTB

Wanneer het aankomt op racefietsen zijn er heel erg veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk niet alleen aan de hoogte van de fiets en welk zadel het fijnst is, maar denk ook aan de schoenplaatjes. Zo kun je namelijk al fietsschoenen hebben, maar die kunnen niet met alle schoenplaatjes. Zo is het namelijk mogelijk dat je schoenplaatjes MTB hebt, maar dat je andere schoenen hebt. Dan heb je 2 opties. Dan kun je er dus voor kiezen om andere schoenen te kopen of andere schoenplaatjes. De plaatjes zijn natuurlijk goedkoper dan schoenen, maar als je dan een keer goede schoenen koopt weet je zeker dat je een lange tijd vooruit kunt. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk dus de keuze ligt dan bij jou.

Schoenplaatjes MTB

Verschillende systemen

Er zijn dus verschillende systemen. Dat is met een reden. Zo heb je namelijk schoenplaatjes MTB voor wielrennen, maar ook voor veldrijden of mountainbiken. Wanneer je namelijk over onverharde wegen gaat fietsen zul je zien dat je ook schoenen met noppen draagt omdat wanneer je dan moet gaan lopen je meer grip hebt. Dit is vooral belangrijk wanneer het ook heeft geregend. Mocht je dan door de blubber lopen is het fijn dat je wel iets grip hebt en dus niet uitglijdt.

Meer kracht eruit halen

Buiten de verschillende systemen zodat je dus met noppen op de trappers kunt kun je er ook bewust voor kiezen om dit niet te kiezen. Zo heb je ook andere schoenplaatjes MTB die er dan voor zorgen dat je de maximale kracht uit jezelf kunt halen. Dit is fijn wanneer je alleen op de racefiets rijdt. Dan kun je dus snellere tijden neerzetten en misschien ook harder fietsen dan de rest. Dat geeft een goed gevoel en zorgt ook voor competitie binnen de groep.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *