hardloopwedstrijd
Sport

De event supplies die je niet mag vergeten bij het organiseren van een hardloopwedstrijd

Een hardloopwedstrijd organiseren: daar komt aardig wat bij kijken. Zo moet je een locatie regelen, het evenement promoten en deelnemers werven, sponsoren zoeken, een draaiboek maken.. ga zo maar door. Daarnaast nemen ‘event supplies’ regelen ook een groot deel van het organiseren in. Je hebt immers ‘props’ nodig. Welke event supplies je echt niet mag vergeten? Dat lees je hieronder!

Startnummers

Misschien een open deur, maar als je een echte hardloopwedstrijd organiseert, is het handig om voor elke deelnemer een startnummer te hebben. Op basis hiervan kan de uitslag uiteindelijk bepaald worden. Er zijn diverse startnummers verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met een handige chip erin voor het tijdregistratiesysteem. Als een deelnemer over de finish komt, geeft deze chip door welke deelnemer dit was en wat de gelopen tijd is. Verder kun je er ook voor kiezen om sponsoren op het startnummer te vermelden of de namen van de deelnemers erbij te laten drukken. Maar je kunt natuurlijk ook enkel voor het deelnamenummer gaan.

Tijdregistratiesysteem

We hadden het hierboven al even over het tijdregistratiesysteem. Dit is handig om te bepalen welke tijden er zijn gelopen en wie dus uiteindelijk heeft gewonnen. Je kunt het registratiesysteem aanschaffen, maar je kunt er ook een huren. Het is maar net wat je zelf het makkelijkst vindt.

Sportprijzen

Een winnaar verdient een sportprijs. Zo kun je bijvoorbeeld medailles laten maken (op maat), of ga voor een beker of een bokaal!

Start- en finish

Het is goed om een duidelijke start- én finish te hebben. Vaak wordt dit gedaan door middel van een speciale boog. Een opblaasbare, of juist een van ander (hard) materiaal.

Overige event supplies

Natuurlijk heb je nog veel meer event supplies nodig, waaronder:

  • – afzetlint
  • – dranghekken
  • – sponzen
  • – eventuele consumptiebonnen
  • – een omroepsysteem
  • – etc.

Er zijn diverse webshops te vinden die voorzien in event supplies. Het is handig om dan in één keer een grote partij af te nemen. Dit scheelt vaak enorm in de kosten.

Vergeet ook niet de vergunningen!